Junior: De fleste fikk kretsmesterskap, men ikke i juniorklassen…

Lagbilde jr junior kypros 09
Lagbilde jr junior kypros 09

Jante har skrevet en oppsummering av årets sesong for våre juniorer.

Etter endt sesong for juniorlaget, kan man telle opp og tallfeste året som har gått. 18 kamper - 10 seirer - 2 uavgjort - 6 tap - målforskjell 66-36, 14 gule kort og ett rødt (to gule) er fasit tallmessig. Dette ga oss en 4. plass i serien, noe som er litt under pari av forventet resultat for laget.

Vi har benyttet hele 34 spillere gjennom sesongen, der 10 av disse har holdt guttealder. Liten avgang, foruten spillere vi visste ville forsvinne pga skolegang. At spillerne har hatt forskjellige arenaer å spille på har også vært medvirkende til at vi har kunnet rullere mer på laget.

Foruten seriespillet, har laget deltatt på innendørsturneringer, Kvik Cup (Bronse) og Dahle Cup (Gull ). Laget deltok også for andre gang på to år på treningsleir på Kypros en uke. Like fantastisk hver gang!

Spillet har variert fra meget bra til mindre bra, der kontinuiteten og samspillet ikke har vært optimalt. Fra å valse over ett toppet Dahle A-lag i slutten av mars i vår første treningskamp for sesongen, til å avgi poeng mot antatt dårligere lag, der vi burde vist bedre spill. Mange har tatt steg i riktig retning og kan være støttespillere for både CFK's A-lag, KBK2 og kanskje kjempe om plass på KBK'a A-lag om ikke lenge. Noen har faktisk også spilt for KBK A også i 2009.

For selv om spillet ikke har glidd helt for juniorlaget i år, har spillerne prestert meget bra også på andre arenaer. Flere guttespillere har spilt bra på guttenivå og tatt en fullt fortjent sølvmedalje. Enda flere har tatt steget til KBK2 og vist seg som spillere en kan regne med i tiden framover, der de tok et meget sterkt kretsmesterskap i 3. divisjon. I tillegg har 7-8 juniorspillere også fått kretsmesterskapet sitt gjennom godt spill på CFK's A-lag som har valset over all motstand i 2009 og blitt historiske med 20 seirer av 20 mulig, deriblant to kamper om kretsmesterskapet mot Skåla som vant sin avdeling.

Det gror med talentfull ungdom i klubben nå, og det overrasker ikke om mange flere tar steget opp på høyere nivå etter hvert.

Med 2 gull (smågutter96 og junior), 2 sølv (smågutter95 og gutte15) og en bronse (gutte 16) i Dahle cup de siste to uker viser bare at lagene er godt rustet til å kunne bite fra seg i klassene som spiller om edelt metall.

Nå er årets sesong over, dette betyr av og til spilleravganger og tilganger, det samme med treneravganger og tilganger. Det er nå duket for å takke for seg. Anders Mittet og undertegnede har trent juniorlaget de siste sesongene, begge har meldt fra at fortsettelse som trenere ikke er aktuelt. Da er det bra å allerede ha alternativet klart: Torgeir Fredly. Engagutt fra barndommen, men har bodd utenbys i mange år (gullbyen Ålesund) og skaffet seg god kompetanse for å kunne ta juniorlaget videre til mange flotte øyeblikk også i framtiden. Han vendte hjem til Kristiansund nå etter sommeren.

Det er vemodig og litt trist å si farvel til så mange flotte ungdommer, men heldigvis skal både Anders og meg være brikker videre i CFK og kunne følge med guttene fra "innsiden" også i årene framover.  

TAKK FOR ALLE FLOTTE ØYEBLIKK DERE HAR GITT OSS OG KLUBBEN DE SISTE ÅRENE. Lykke til videre på fotballbanen. Dere bestemmer selv hvor gode dere vil bli, det handler om tålmodighet og hard jobbing.

Jante

Generalsponsor

Sponsorer

Samarbeidspartnere