Junior: Tap i siste kvalikkamp

Junior NIL CFK Nordlandet Sindre mai 09

Juniorlaget tapte 1-3 mot IL Nordlandet onsdag, i en kamp som ikke var avgjørende for vår del med tanke på sluttspill.

Jr_NIL_CFK_mai09_SindreVanskelig å sitte etter en ubetydelig kamp for lagets del å være alt for negativ, med tanke på at vi var klare for sluttspillet allerede før siste kamp. Men likevel greier jeg ikke annet... Mange ble spart i forbindelse med A-lagets kamp mot Eidsvåg 2 som spilles torsdag, men likevel skal vi være mer enn god nok for å kunne hamle opp med Nordlandets lag. De som fikk sjansen hadde mye å bevise i forhold til det å kunne spille seg inn på laget.

Kampen startet svært rolig og med intet initiativ verken i duellspill og engasjement. Det med duellspill er selve grunnsteinen i alt som har med fotball å gjøre. Det ble også sagt før kampen at den eneste måten vi kunne tape kampen på var at Nordlandet var mye bedre enn oss på duellspill, og det viste seg at dem var det. Vi lå under 0-1 til pause.

Noen endringer i andre omgang, Arne Martin og Rolf Kristian viste at de ønsker å henge seg på i kampen om plass på laget. Gode initiativ og vilje etter at de kom inn. Andre omgang startet vi bedre enn i første og utlignet ved Sindre, der han skyter ballen i lengste med ett flott skudd.

To mål til fra Nordlandet, et av den heldige/billige sorten og et der vi var "sovende" på en corner. En spiller gikk ut og la ballen på hjørneflagget, var borti den, men den rullet ikke (er det ikke slik at ballen er i spill først når ballen har rullet en runde rundt sin egen akse?), en ny spiller gikk ut og tok med seg ballen i fin posisjon før vi skjønte hva som hadde skjedd, var for sen ut i press og spilleren kunne skyte ballen i mål fra skrått hold inne i 16 meteren til 1-3.

Nå er kvaliken over, og nå starter alvoret i løpet av et par uker. Det betyr at vi må være fullt skjerpet før hver kamp, da sesongen har få kamper og ett tap kan bety at vi ikke greier våre målsettinger.

Vi legger ikke mer energi i denne kampen enn at den var betydningsløs og at vi bare vet at det er en ting som gjelder; At alt blir bedre i fortsettelsen. Jeg vet at både spillere og trenere kan bedre og at vi må finne ut hva vi kan gjøre for å løse "flokene".