Junior: Vinner av Enga cup

Det har vært en begivenhetsrik tid for CFKs juniorer de siste ukene. Først var de på treningsleir på Kypros. Sist helg gikk de av med seieren i årets Enga Cup.

Engacup 08 - Vinner juniorCFK hadde ingen problemer med å vinne juniorklassen i Enga Cup 2008. Laget vant alle tre kampene i gruppespillet og kom fortjent til semifinale. Der var Frei motstande, et lag som ga oss skikkelig kamp. Vi fikk 3-2 målet et par minutter før slutt, men kunne greid oss med uavgjort, siden vi hadde flest cornere. Etter en dårlig semifinale, tok guttene seg sammen og i finalen var det total dominans og lekestue mot KFK. Sluttresultatet ble 7-4, der vi styrte kampen fra start til slutt. To knallmål av Lars-Jørgen Sandøy avgjorde for så vidt finalen mot slutten av 1. omgang. Robin Pettersen virker skikkelig på hugget om dagen og scoret flere av de andre målene.

Har også lyst til å si noen ord om juniorlagets tur til Kypros i påsken. Perfekt vær, perfekte baner, perfekte treninger, superlativene kunne vært flere. Utrolig morsomt å være trener sammen med Anders Mittet med en så flott gjeng. I tillegg må jeg berømme fysio Per Einar Gjerde for fantastisk oppfølging av våre spillere som hadde problemer under turen. Laget har blitt tettere, mer samhold, og bedre sammen på banen er vel det rette å melde om etter denne turen. Allerede nå prates det høyt om retur til samme sted neste år. Håper det blir. I tillegg til å jobbe tett med spillerne på flere treninger (9 treninger og 2 kamper på 7 dager), får vi et mye bedre sportslig utbytte av en slik tur, enn en turnering. Her kan vi terpe detaljer og gjøre laget komplett. Men det er klart at turneringer også kan være motiverende, men problemet blir at noen ikke kan delta og må bli hjemme. Noe jeg personlig synes alltid er trist. Les mer om vår fantastiske tur på www.kypros2008.com

Nå er det vel tre uker igjen til seriestart, laget har hatt stigende kurve hele veien gjennom våren. Å trene fysiske økter uten ball har gjort laget mer rustet for en sesong som skal bringe CFK i toppen av tabellen på slutten av sesongen 2008. I tillegg er vi stolte av å sende spiller etter spiller opp mot KBK, A eller 2. laget. I dag under Enga Cup debuterte både Jonas Eriksen Røe og Erlend Grødahl for KBK i kampen mot Elnesvågen. I tillegg startet Morten Dahl og Erik Grødal, Emil Betten spilte 2. omgang for blåtrøyene. Det betyr at vi får matchet de beste spillerne på et høyere nivå enn vi greier på junior. Dette er god ballast å få litt erfaring opp gjennom junioralder med seniorfotball også.

Til slutt vil jeg berømme klubben for å endelig være tilbake der vi skal være, nemlig å kjempe om seier i alle klasser på aldersbestemt nivå. Småguttelaget -94 tapte på finalen på corner, smågutte -95 vant suverent i sin klasse, guttelaget var litt ujevne i prestasjonene, men de er å regne med i år. Juniorlaget er så gode som de sannsynligvis ikke har vært på 10 sesonger. Morsomt å være med på disse oppturene, håper det fortsetter.

Kameratskap forplikter

Jan Trygve Pedersen

 

Generalsponsor

Sponsorer

Samarbeidspartnere