Oppsummering av 2009 for G16

Gutte16 Oppsummering, lagbilde fra Norway Cup 09
Gutte16 Oppsummering, lagbilde fra Norway Cup 09

Eivind Gjerde har skrevet noen ord om årets sesong for 1. divisjonslaget til gutte.

G16 OppsummeringVi startet oppkjøringen til sesongen 2008-2009 med en spillegruppe på +- 30 spillere. Vi måtte ta et valg og delte gruppen i 2 i forhold til totale ferdigheter.
Dette har vært med på å heve kvaliteten i spillergruppe 1 og likeså i spillergruppe 2 ved at de nest beste måtte ta et tak.
En av suksess faktorene for de prestasjoner G16 1 laget til CFK har gjort i år er nettopp denne differensieringen.
God kvalitet på øktene og god treningsinnstilling hos spillerne.

Det har vært en hektisk men meget god sesong for laget, men undertegnede sitter igjen med en liten skuffelse over at vi ikke nådde helt opp og tok hjem kretsmesterskapet som var vårt hovedmål.
Men når vi ser bak resultatene i serien så vet jeg at vi var plaget med sykdom i kampene mot Træff og Sunndal. Vi ga fra oss 5 poeng i disse kampene og det var her vi tapte mesterskapet.
Derimot når vi ser på vår delmålsetting for sesongen, synes jeg hver enkelt spiller har utviklet seg i en positiv retning. Alle spillerne har blitt bedre i både forsvarsspillet og i angrepsspillet og har vist
gode holdninger i sitt treningsarbeid. Enkelt spillere i spillergruppen har meget gode ferdigheter og kan bli gode spillere for vårt beste lag i byen. Det er opp til dem selv hvor mye trening de legger ned.
For å lykkes må dere legge ned mye trening.Ha den rette innstillingen og viljen.

Laget har vært med på mange turneringer i året som har godt. Kvik Cup, Enga Cup, NM Kvalik, NM, Seriespill, Norway Cup og Dahle Cup.

I innendørsturneringene har vi spilt en god del gode kamper med to lag og med gull i Enga Cup som det beste resultatet.
I Dahle Cup spilte vi med et rent 93 lag og et rent 94 lag. 93 laget tapte for Nardo (årets vinner) i semifinalen 2-4. Bronsen ble sikret ved å slå Neset 6-2.
94 laget kom seg helt til finalen der Hødd ble for sterke og vant til slutt 8-3.

Årets utesesong startet med gode treningskamper mot gode lag som Molde, KIL/Hemne og Ålesund.
Det ble seier 5-2 mot Molde på hjemmebane og tap mot henholdsvis KIL/Hemne og Ålesund.

NM
NM for G16 ble arrangert for første gang i år. Det har vært en hyggelig opplevelse og få være med og spillerne har gledet seg til turneringen.
Det startet med 3 kvalifiseringskamper for å få bli med inn i 1. runde i NM. Det ble 3 seire med en målforskjell på hele 23-1.
1. runde mot Sunndal. Det var en meget jevn kamp som endte i en straffesparkkonkurranse der laget gikk av med seiere 6-5.
2. runde mot Nardo. En kjempe god kamp av oss og det ble hele 5-1 seier.
3. runde mot Molde. En jevn kamp som går til ekstra omganger der Molde vinner noe heldig 2-1 ett minutt for straffekonk., men slik kan fotball være av og til.

SERIESPILL
Vi har spilt 20 kamper,vunnet 17, uavgjort 1 og tap 2. Målforskjellen ble på 110-21.

NORWAY CUP
Årets Norway Cup var sesongens høydepunkt og været var med oss de første dagene men mye nedbør og dårlige baner ble avslutningen.
Det var en fantastisk fin tur og mange kamper og 6 dager i konkurranse modus. Dette taklet spillerne fint og de koste seg i Norges hovedstad.
Det ble hele sju kamper og en målforskjell på 18-3. Bodø Glimt ble for sterke i siste kamp og laget tapte 2-0.
Men alt i alt en god turnering av laget for Bodø Glimt ble vinnerne i gutteklassen.

Alt i alt en meget god sesong 33 kamper totalt, kun 4 tap og 1 uavgjort. Og en målforskjell på hele 163-33.

Vi retter også en takk til Finn Tore Pettersen, Geir Midtsian, Christian Michelsen. og Vidar Fagerheim for gode innspill på noen av treningene.

Ønsker alle 93 spillerne lykke til videre med den sportslige satsingen.

Mvh
Eivind Gjerde

 

Generalsponsor

Sponsorer

Samarbeidspartnere