Oppsummering av Norway Cup

G16 Norway cup 2009
G16 Norway cup 2009

Guttelagets trener, Eivind Gjerde, har skrevet noen ord om sist ukes opphod i Oslo. Oppsummering av årets Norway Cup for guttelaget.

CFK`s to guttelag har deltatt på årets Norway Cup 26.07-01.08. Begge lagene hadde gledet seg i lang tid til å være med i verdens største fotballturnering og det har vært en kjempe fin uke med gode sportslige resultater og ett godt kameratskap i hele gruppen. Det har vært en meget fin gjeng å dra på tur med og vi har lært hverandre bedre å kjenne. Vi har støttet hverandre under kampene og vi har hatt med oss en fin heiagjeng på sidelinja som har bestått av ivrige foreldre og utflyttete kristiansundere.

I innledende gruppespill startet CFK II mot Høybråten og Stovner, det ble seier 1-0 og tre viktige poeng. I andre kamp var Spjelkavik motstander og her ble det 5-0 tap.

I sin tredje og siste innledende kamp tapte II laget 5-0 for et sammensatt lag, Åsa/Hof/Kjellmyra/Fl. Dette resulterte i at laget kom på tredje plass i gruppa og var klar for B-sluttspill.

Første kamp i B-sluttspillet ble spilt på kunstgress og motstander var Ål. Det ble en jevnspilt kamp der kampen sto og vippet med få målsjanser til begge lag, men det var Ål som dro hjem seieren til slutt med en knepen 1-0 seier. Spillerne skal ha ros for innsatsen de legger ned og det koster å konkurrere i fire dager.

CFK`s I lag gikk gjennom innledende gruppespill med 10-0 i målforskjell og 9 poeng og klar gruppevinner. Motstandere var Brandbu 3-0, Gjelleråsen II 3-0 og Nordstrand II 4-0.

Det ble spilt en kamp om dagen i innledende gruppespill.

I A sluttspillet som startet på onsdag ble det to kamper pr. dag.

1/64 finale var Hødd vår motstander og vi viste at dette ble en tøff kamp. Spillerne viste et herlig engasjement, vilje og godt spill. Kampen ente til slutt med seier 4-1.

1/32 finale senere på kvelden var Skarp fra Nord-Norge vår motstander. Da var regnværet kommet til hovedstaden og banene begynte å bære preg av dette. Vi kjempet og vant fortjent 3-0.

1/16 finale torsdag ettermiddag ble spilt mot Os fra Bergen på en bane som nesten var umulig å spille på. Spillerne kjempet og vant til slutt 1-0 i golden goal.

Arrangørene bestemte seg få kamper etterpå og utsette turneringen til fredag p.g.a. dårlige baneforhold. Og spille resten av turneringen på kunstgressbaner rundt om i Oslo området.

1/8 finale mot Bodø-Glimt ble flyttet til fredags morgen, en kunstgressbane ved Rustad ble benyttet.

I lokalavisa TK sto det at vi var sjanseløse mot et godt Bodø-Glimt lag. Det var vi definitivt ikke. Laget vi møtte var en gjeng med storvokste spillere og et meget godt lag som gikk til topps i årets turnering.

Konklusjonen etter kampen når vi får den litt på avstand er at vi ga bort for mange cornere, hele 8 stk, og at en del av våre spillere hadde litt "høye skuldre".

Det ene skuddet de setter i stolpen i første omgang kommer etter en corner og de har to skudd på mål der Espen F. gjør noen gode redninger.  

Ellers i første omgang bølger kampen fram og tilbake med et lite overtak til Bodø laget.

Kampen fortsetter i samme spor i andre omgang men de skaper ikke noen farlige sjanser på vår halvdel før de får tildelt en corner der vi ikke er gode nok til å ta ut hver spiller.

Espen F. (keeper) blir presset og kommer ikke fram og de header inn ballen. Det samme skjer på deres andre scoring.

Vi skaper to gode sjanser for vår egen del der den største er etter at Lars får et fint gjennomspill og er alene med keeper og setter ballen i kroppen på ham.

Kampen ender 2-0 og spillerne våre var skuffet etter tapet.

Årets guttelag skal være meget godt fornøyd med første halvdel av sesongen. Det er en liten 10% som mangler for å være med helt opp blant de beste guttelagene i Norge.

Vi ryker ut i NM for Molde i en meget jevn kamp der kampen kunne vippet begge veier og vi ryker ut av Norway Cup for Bodø-Glimt som ble årets vinnere av turneringen i vår klasse.

Og vi ryker ut på corner imot i begge disse viktige kampene. Vi blir overhodet ikke rundspilt. Vi spiller jevnt med de beste. Dette gir laget selvtillitt og troen på at vi kan lykkes. Dette er viktig erfaring og ta med seg videre og vi må lære av dette. Vi må forsake noe for å få sportslig suksess. Kanskje ble årets turnering avgjort imellom kampene?

NÅ ER DET EN TING SOM TELLER VI SKAL BLI KRETSMESTERE I SERIEN SOM ER VÅRT HOVEDMÅL I ÅR.

Trenerne og foreldrene som var med nedover med gruppen var meget godt fornøyd med årets turnering selv om vi fikk et skikkelig ufyselig vær.

Takk for innsatsen og vi høres.

Eivind Gjerde

Generalsponsor

Sponsorer

Samarbeidspartnere