Seriekamp nr.3 G95: Dahle – Cfk 2 – 3. Viktig seier!

G95 Dahle CFK mai 09 lagbilde

CFKs G95 slo onsdag Dahle 3 - 2 i Parken.

G95 Dahle - CFK mai09Kveldens kamp skulle vise seg å bli mer spennende enn vi trodde etter første omgang. Fokus på de siste treningene har vært tempo på ball, ekstremt mye balltouch, slå og gå samt masse med avslutninger. Kampen starter med mye spill på midtbanen og til tider mange baller både høyt og lavt. La fort merke til at guttene hadde enn annen "spirit" i dag, og det førte til at vi tok føringen etter hvert. Det skal sies at vi har en del å gå på, når det gjelder pasningspill fra midtbane  opp til mellomrom og bakrom. For mange balltouch fører til brudd i spillet, men er det ikke herlig å se at spillerne prøver seg på en  oversteg, Cruyff eller stortå/litjtåfinte i denne alderen.

Vi klarte å bryte Dahles innøvde oppspillsmønster, og de kom vel knapt til noen sjanser de første 35. Vi derimot hadde en 4-5 sjanser, og uttellingen skulle vise seg å bli bedre denne kampen. Etter 20 min serverer Jesper en lissepasning til Sondre, og han skyter ballen fint til side for keeper. 10 minutter senere setter Payam ballen kontant i mål etter innlegg fra Sondre.

I pausen oppsummerte vi omgangen, og guttene var enige om at her var det bare å kjøre på. Slå ball, finne hverandre og komme til avslutninger. Det skulle vise seg at kampen fortsatte med mye spill og kjemping på midtbanen. Dahle guttene maler på, og kommer etter hvert lengre opp på banen. Vi er til tider noe på etterskudd.

I det 20 minutt, skjer det noe  uventet innenfor vår  16 meter. Ballen er i spill og Sigve ligger nede for telling. Dagens dommer dømmer straffe, grunnet hands av en Engagutt. Det skulle vise seg at Dahle fikk tre sjanser. Sigve redder den første som  blir forsøkt satt til høyre for ham. Dommeren underkjenner straffen, da han ikke hadde gitt klarsignal. Andre straffe setter Dahle til venstre for keeper. Sigve redder med et nydelig tigersprang. Dommeren underkjenner merkelig nok også denne straffen, da han mener at keeper hopper for tidlig og utover i banen. Den tredje straffen setter Dahle lavt  og til høyre for keeper, Sigve har nesten kontroll på ballen, men den går i nettet. Mange fine prestasjoner her på kort tid av Sigve. Adrenalinet og hormonene koker noe hos våre gutter etter disse hendelsene, og de mister i noen minutter fokus på sine arbeidsoppgaver. Dette fører til at Dahle får sin andre nettkjenning, og stillingen er 2-2 etter 25 min. Etter 30 min får vi en overgang på venstreside. Sondre fører ballen nesten ned til dørlinja og legger ballen inn mot boks. Payam kommer på løp og setter sitt andre mål for dagen.

Alt i alt en kamp med mye kjemping på midtbanen. Dahles lag skal berømmes for fint formasjonsspill fra forsvar og opp til midtbane, men våre gutter kompenserte godt med gode enkeltprestasjoner og fin kollektiv kjemping. Bra gutter.