Smågutte 96: CFK–Surnadal 21. mai

Atlanten Stadion var nyklipt og badende i sol, da Surnadal var motstander i vår tredje seriekamp i år.

Lett og fin stemning i laget før kampen, med gutter og jenter som var fast bestemt på at kollapsen mot Nordlandet ikke skulle gjenta seg. I treningsarbeidet tidligere i uken, har vi fokusert mye på forsvarsarbeid; sikring, å falle av og det med praten. Snakke sammen, fortelle hverandre om noen kommer i rygg, osv. Og for å ha sagt det med en gang: Surnadal kom ikke til en eneste farlig målsjanse gjennom hele kampen. Frode tok til ordet for litt rokeringer i laget, med Ole Martin sentralt på midtbanen og Håvard R. på høyre ving. Ny gutt i midtforsvaret ble da Andreas, som løste oppgaven med bravur.

1.omgang kom i gang med et massivt press fra CFK. Omgangen gikk nesten helt ut, før Håvard R. fikk det forløsende målet etter frispark fra Tor Martin. Utellingen var så dårlig utover omgangen, at Terje var bekymret for at frustrasjonen skulle bre seg i laget. Men slik gikk det da heldigvis ikke. Rett etter fikk Ole Martin ballen 45 ut fra kortlinja igjen fra Tor Martin, og ballen ligger kontant i nota. I pausen gjorde vi noen bytter for slitne bein og var enige om bare å fortsette med det flotte spillet fra første omgang. Årsbeste spillemessig.

2. omgang var knapt startet før Sigve la på til 3-0. Etter målet opplever vi igjen litt stang ut. Mange fine angrep hvor ballen går kjapt i laget, men dårlig uttelling.  De få gangene Surnadal kommer inn på vår banehalvdel, rydder forsvarsfireren flott opp. Mot slutten av omgangen får vi endelig betalt i form av et mål av Sigve og to til for Håvard R., dagens gladeste gutt! 6-0 står det i boka, når "Elvis" blåser sluttsignalet.

Solid forsvarsarbeid, kjemping om hver eneste ball, spillende midtbane og flott angrepsspill er vel kampen kort oppsummert. Bra gutter og jenter!

PS. Håvard U. fikk vårt første gule kort. Frode burde hatt det andre , da han var langt ute på banen med instrukser i 2.omgang. Godt at "Elvis"  var opptatt med andre ting og heller ikke ser så godt!