Clausenengen FK og Kristiansund FK slår seg sammen 1. januar

Skrevet av:
Jan Trygve Pedersen
Publisert:
18.10.2023

1. januar blir det full sammenslåing av klubbene til Fotballklubben Clausenengen Kristiansund

To rivaliserende klubber som har godt over 200 års historie tilsammen og har knivet i generasjoener går nå sammen i en ny framtid. Det har faktisk vært snakket om sammenslåing av klubbene siden 70-tallet, og det tok en del år for å modne prosessen.

Det ble alvor i 2003 da banksjef i Nordmøre Sparebank, Knut Ødegaard, bladde opp et større pengeeløp for å få klubbene til å så seg sammen i toppfotballsatsingen KBK. Styreleder i KFK, Erik Rolfsen, og styreleder i CFK, Leif Svoren, i samarbeid med flere, blant annet Johan M. Teiseth i CFK og Knut Engdal i KFK, ble det vedtatt å stifte KBK.

Suksessen til KBK er kjent for de fleste, og vi kan med stolthet si at CFK og KFK var avgjørende for at det ble dannet en ny toppklubb i Kristiansund. 

Med årene har det blitt vanskeligere å drive breddefotball i sentrum av Kristiansund (Innlandet, Kirkelandet og Goma), der fødselstallene er dalene, samtidig som CFK og KFK havnet som to naboer med byggingen av NordvestHall1 i 2006/2007, og dertil et enda mer sammenvokst nedslagsfelt. 

I 2018 ble det på nytt innledet forhandlinger mellom klubbene, med styrelederne Erik Pettersen og John M. Dybvik i spissen. Det ble nedskrevet en samarbeidsavtale på 7 år fra 2019, og som på sikt skulle lede mot sammenslåing av klubbene. 

Den 17. oktober 2023 ble de to ekstraordinære årsmøtene i CFK og KFK enige om å stifte Fotballklubben Clausenengen Kristiansund (FCK).

Arbeidet er allerede iverksatt og vi skal i tiden fram til nyttår gjøre oss klare til å bli en klubb. 

Prosessen har blitt styrt gjennom et samarbeidsutvalg med tre representanter fra hver klubb, samt styrene som har gitt full støtte i sammenslutningsprosessen. Alt i alt en veldig ryddig prosess.

Nå står vi foran en ny framtid, der vi skal ivareta begger klubbers identitet og bygge en robust klubb for framtiden.

Generalsponsor

Sponsorer

Samarbeidspartnere